Uleiul de masline este, fara doar si poate, o adevarata comoara pentru sanatate, intrucat reduce riscul de infarct si, mai mult de atat, are numeroase efecte asupra organismului.
Potrivit specialistilor in nutritie, daca vei consuma cate patru lingurite de ulei de masline, timp de doua saptamani vei reduce riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare, conform unui studiu realizat de Universitatea din Glasgow.
Un ingredient cheie al dietei mediteraneene, uleiul de masline este benefic pentru organism, daca este consumat pe stomacul gol, intrucat protejeaza celulele de modificari care pot conduce la aparitia cancerului.
De asemenea, are efecte benefice asupra unghiilor, pielii si parului, intrucat le ajuta sa le redea aspectul sanatos.
Ba mai mult, daca vei consuma ulei de masline vei elimina toxinele din organism, astfel ca e benefic pentru ficat. Ca sa te bucuri de efectele benefice, amesteca doua linguri de ulei de masline masline extravirgin cu zeama de la un sfert de lamaie.
De asemenea, potrivit specialistilor in nutritie, insa, uleiul de masline contine o cantitate mare de grasime Omega-3, astfel ca te va ajuta sa slabesti, intrucat confera organismului satietate. Ba mai mult, acesta ajuta la intarirea sistemului imunitar, intrucat contine grasimi sanatoase, benefice pentru organism.
Printre altele, uleiul de masline regleaza nivelul de colesterol din sange, astfel ca sporeste nivelul de colesterol bun din organism.