Pestele este foarte sanatos, este recomandat si persoanelor care tin dieta. El contine vitamine, minerale si aduce tot atatea proteine ca si carnea. Fileul de peste in crusta de branza topita este foarte gustos, se prepara repede si poate fi mancat cu garnitura de spanac.
Ingrediente pentru 6 portii
700 g file de peste (de preferat crap si salau)
200 g branza topita (nu la cutie)
2 galbenusuri
2 linguri faina
100 ml ulei
50 g parmezan
1 legatura de patrunjel
sare
piper
Garnitura
300 g spanac
2-3 catei de usturoi
150 g orez
sare
o jumatate de lamaie
Mod de preparare
Se spala fileurile se usuca cu servetele absobante si se taie fasii late cam de 3-4 cm. Se presara cu sare , verdeata tocata marunt, se trec prin faina si se prahjesc pana se rumenesc. Bucatile prajite se aseaza intr-un vas termorezistent.
Intr-un castron se amesteca branza topita cu galbenusurile, verdeata ramasa si se pune sare dupa gust. Acest amestec se toarna peste pestele prajit si se introdiuce vasul in cuptor pentru 15 minute. Dupa 10 minute se scoate vasul se presara parmezanul ras deasupra si se mai baga in cuptor inca 5 minute.
Pentru garnitura se fierbe orezul in 450 ml de apa usor sarata. Spanacul se decongeleaza si se mixeaza pana se obtine un piure, se amesteca cu usturoiul zdrobit si sare dupa gust.
Farfuriile se orneaza cu feliute de lamaie si verdeata.