10 februarie , 2025

Ultimele articole

AcasăRETETECum se marineaza corect carnea de miel ca sa fie frageda si...

Cum se marineaza corect carnea de miel ca sa fie frageda si delicioasa! Trucul pe care trebuie sa-l stie orice gospodina

Doar doua saptamani ne mai despart de Paste, motiv pentru care daca ai planuit ca prietenii tai sa vina in vizita si trebuie sa gatesti iti propunem sa tii cont de un truc simplu pentru a te bucura de o friptura de miel delicioasa, ce iti va innebuni, pur si simplu, papilele.

Asadar, ca sa prepari o friptura de miel delicioasa e musai sa marinezi carnea de miel, pentru ca aceasta sa fie frageda si delicioasa.

Ai nevoie de:

• 2 kg de miel
• 200 ml ulei de floarea soarelui
• 500 ml vin alb
• 500 ml vin rosu
• 2 legaturi de rozmarin proaspat
• 2 lingurite cimbru uscat
• 3 legaturi de ceapa verde
• 2 legaturi de usturoi verde
• 5 foi de dafin
• 2 linguri de piper macinat
• 2 lingurite de piper boabe
• sare dupa gust

Mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a pregati aceasta reteta este sa speli si sa toci ceapa verde si usturoiul, dupa care si rozmarinul. Amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate, ca sa se intrepatrunda aromele.

Apoi, pregateste carnea de miel, taie pielitele mai groase, fara a indeparta, insa grasimea, care da un plus de savoare preparatului. Spala bine carnea, dupa care cresteaz-o cu varful unui cutit.

Citeste si:  Atenţie la CARNEA de MIEL! Ce PROBLEME poate cauza dacă nu este CONSUMATĂ cu MODERAŢIE

Apoi, pune condimentele pe ea si ai grija sa ajunga si in crapaturile facute.

Spre final, amesteca, intr-un bol, uleiul si vinul. Ca sa fie mai gustos, folositi vin de tara, daca aveti posibilitatea. Turnati amestecul peste carne si acoperiti vasul cu o folie de aluminiu. Introduce-ti vasul in frigider si asteptati sa se marineze 1-2 zile inainte de a baga carnea la cuptor.

In ziua de Paste, bagati carnea de miel la cuptor cu jumatate din cantitatea de zeama din bolul in care a stat la marinat. Renuntati la foile de dafin, iar in primele doua ore tineti tava acoperita cu o folie din aluminiu, pentru a se innabusi. Apoi, indepartati-o si intoarceti carnea ca sa se rumeneasca.

Extra tips: Temperatura nu trebuie sa fie foarte mare, este foarte bine sa fie pregatita carnea la 150 – 160 grade.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: