16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEToate motivele pentru care femeile sufera fizic mai mult decat barbatii

Toate motivele pentru care femeile sufera fizic mai mult decat barbatii

Inrolare trafic.ro

In batalia dintre sexe, se vehiculeaza de mult timp femeile pot indura mai multa durere de decat barbatii.

Dupa ani de cercetari, oamenii de stiinta nu tras o linie asupra “putintei” feminine de a indura neplaceri fizice crunte, dar au constatat ca, intr-adevar, durerile asociate mai multor afectiuni sunt mai mari la femei, decat la barbati.

De la artrita la probleme digestive, disconfortul suferit de femei este semnificativ mai mare decat cel al barbatilor.

Concluzia a fost facuta de o echipa de cercetatori ai Scolii de Medicina din cadrul Universitatii americane Stanford, condusa de doctorul Atul Butte.

Oamenii de stiinta, care au analizat aproximativ 11.000 de pacienti, au observat ca nivelul de durere generat de 14 din 47 de categorii de afectiuni este mai ridicat la femei decat la barbati.

Principalele boli din cauza carora o pacienta sufera mai mult decat un pacient sunt cele circulatorii, respiratorii, digestive si artrita. Au fost constatate diferente intre gradul de durere si la afectiuni ale oaselor si ale muschilor, dar si la cele generate de tensiunea arteriala crescuta.

Studiile anterioare au indicat estrogenul ca o posibila cauza a neplacerilor fizice crescute la femei. Hormonul stimuleaza receptorii de durere in corpul feminin.

“Femeile suporta dureri mai mari si pe perioade mai indelungate decat barbatii”, a declarat doctorul Irene Wu, specialist in anesteziologie la Centrul Medicat UCLA din California.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: