30 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATEFactori care duc la imbolnavirea de cancer

Factori care duc la imbolnavirea de cancer

Potrivit ultimelor studii, cancerul face din ce in ce mai multe ravagii. Se pare ca in ultimii 50 de ani tot mai multi oameni au fost diagnosticati cu diverse tipuri de cancere, in ciuda faptului ca medicina a avansat.

Insa, progresele medicale au facut in asa fel incat si numarul pacientilor care s-au vindecat de diverse tipuri de cancere sa creasca iar unele tratamente au ca rezultat o viata mai lunga a persoanelor ce sufera de astfel de afectiuni.

In urma studiilor realizate si a datelor adunate pe parcursul ultimelor decenii in ceea ce priveste cancerul, Bhavesh Balar, un renumit oncolog, a ajuns la concluzia ca exista o serie de factori care duc la imbolnavirea de cancer.

Asadar, iata acei factori care duc la imbolnavirea de cancer

– Inaintarea in varsta se pare ca este unul dintre principalii factori care fac persoanele sa fie mai predispuse la imbolnavirea de cancere. Se pare ca in 77% dintre cazuri, cancerul apare pa oameni care au depasit varsta de 55 de ani, chiar si in conditiile in care speranta de viata a unei persoane a crescut cu cateva zeci de ani in ultimele decenii.

– Obezitatea, din noui, pare sa creasca riscul aparitiei diverselor tipuri de cancere. Se pare ca cel mai des intalnit tip de cancere la persoanele obeze este cancerul de san. Insa, persoanele obeze sunt predispuse si la aparitia cancerului la rinichi, esofag si tiroida.

Citeste si:  Asa se prepara elixirul sanatatii. Cum actioneaza

– In mod mai putin surpriunzator, persoanele infectate cu HIV sunt predispuse sa se imbolnaveasca de cancer. Totodata, se pare ca anumite tipuri de cancere devin din ce in ce mai intalnite. Aceste tipuri de cancere sunt cancerul gastrointestinal, asociat si cu persoanele care sunt foarte stresate si cancerul de piele.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: