4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEEsti blonda? Suferi mai mult de la durere! Afla de ce!

Esti blonda? Suferi mai mult de la durere! Afla de ce!

Un studiu recent efectuat de cercetatorii de la Universitatea Aalborg din Danemarca a conchis ca persoanele cu parul roscat sunt mai sensibile la frig si predispuse la dureri dentare, insa aproape nu simnt durerea cutanata. Spre deosebire de aceste persoane, blonzii si brunetii sunt mai putin rezistenti la celelalte tipuri de dureri.

Se pare ca pielea persoanelor roscate ar fi mai putin sensibila decat a celorlalte si de aceea ele au un prag mai ridicat al durerii provocate de factori fizici. Acest lucru inseamna ca persoanele roscate sufera mai putin la intepaturi, presiuni sau contact cu obiecte fierbinti, spre deosebire de persoanele blonde ale caror piele este foarte sensibila.

Explicatia stiintifica este ca roscatele si roscatii au activa gena MCR1, care modifica felul in care durerea cutanata este perceputa de creier. Asa ca semnalele nervoase de la nivelul pielii nu mai ajung la creier, in momentul leziunii.

Pe de alta parte, tot din cauza aceleiasi gene, persoanele roscate sufera mai mult atunci cand au dureri dentare sau cand le este firg, spre deosebire de cele blonde sau brunete. Totodata, staticile arata ca doar 2% din populatia Planetei este roscata.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: