16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEEfectele miraculoase ale pepenelui

Efectele miraculoase ale pepenelui

Inrolare trafic.ro

Pepenele este alimentul care este recomandat pentru foarte multe boli si care este considerat de multi dintre cei mai renumiti nutritionisti ca fiind un aliment minune.

Pepenele contine 90% apa, fiind astfel o sursa foarte buna de hidratare si se pare ca stimuleaza si apetitul sexual.

Atat pepenele galben cat si pepenele rosu contin nutrienti foarte valorosi pentru organism, precum betacaroten, fibre, calciu, magneziu, potasiu, zinc, vitamine ( B1, B3, B6, C, E, K), toate acestea ajutand la mentinerea si imbunatatirea sistemului imunitar.

Potrivit declaratiilor domnului profesor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului Alimentar din Bucureşti, citat de Adevarul, „un kilogram de pepene verde furnizează organismului aproximativ 950 ml de apă. Pepenele este recomandat şi în dietele diabeticilor, deoarece în 100 de grame de miez nu se găsesc mai mult de 3,5-3,7% glucide”

Totodata, acest aliment are si un foarte bun efect diuretic, fiind indicat pentru tratarea rinichilor.

Insa, pepenele este atat de benefic mai ales datorita substantei numita citrulina. Citrulina, in reactie cu enzimele din organism, se transforma in arginina, un aminoacid care ajuta la eliminarea amoniacului din corp si produce acid nitric.

Aceasta substamta, mentioneaza sursa citate, relaxeaza vasele de sange si reduce presiunea arteriala. Totodata, acidul nitric duce si la cresterea apetitului sexual, mai ales la barbati.

 

Articolul precedent
Articolul următor
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: