Potrivit unui studiu recent publicat in British Medical Journal, legumele verzi ajuta incredibil de mult la reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2.
Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii de la Universitatea din Leicester, condusi de Patrice Carter, au analizat starea de sanatate a peste 200.000 de voluntari.
In urma studiului, rezultatele au fost surprinzatoare. Astfel, studiul a conchis ca o portie in plus la necesarul zilnic de legume verzi (spanac, broccoli, salata, varza) reduce cu pana la 14% riscul de a dezvolta diabet de tip 2.
Acest lucru se intampla datorita continutului ridicat de antioxidanti pe care il au aceste legume.
Cercetatorii au mers mai departe: potrivit aceluiasi studiu, legumele verzi sunt surse sigure de calciu iar combinate cu usturoi sau ceapa, inlesnesc circulatia. Totodata, substantele din varza verde, spanac sau brocolli reduc problemele de vedere provocate de trecerea anilor.
Pentru a obtine insa efectele benefice, legumele verzi nu trebuiesc fierte, nici prajite, ci doar un pic puse pe gratar.