30 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăDIETEEfecte nebanuite ale dietei cu capsuni: te scapa rapid de grasimea in...

Efecte nebanuite ale dietei cu capsuni: te scapa rapid de grasimea in plus si atenueaza ridurile

Pe langa faptul ca sunt delicioase, capsunile au efecte nebanuite asupra organismului. Acestea fac minuni daca sunt consumate in mod regulat.

Doar 150 g de capsuni consumate permit unui adult să obţină vitamina C de care are nevoie zilnic. O portocală conţine mai puţină vitamina C decât 8 căpşuni. Aceste fructe conţin cantităţi importante de fitonutrienţi şi antioxidaţi care luptă împotriva radicalilor liberi. Pe lângă vitamina C, căpşunile conţin şi o cantitate importantă de vitamina K şi mangan, dar şi acid folic, potasiu, riboflavină, vitamina B5, B6, cupru, magneziu.

Căpşuna este un fruct care asigură echilibrul mineral al corpului, fiind o sursă de magneziu (12 mg/100 g), fier (0.4 mg/100 g) şi calciu (20 mg/ 100 g). Căpşunile vă oferă energia necesară şi contribuie la starea de bine şi la sănătatea voastră luptând împotriva bolilor cardio-vasculare şi favorizând fortifierea oaselor şi a dinţilor.

Acest fruct fabulos are efecte benefice împotriva oboselii, deci este perfect pentru persoanele în vârstă sau pentru persoanele în convalescenţă. Căpşunile ajuta la cicatrizarea pielii.

Conţinând o mare cantitate de apă (90%) şi de potasiu (150 mg/100g), acest fruct este indicat şi persoanelor care un regim pentru pierderea în greutate.

Căpşunile conţin puţin zahăr, numai 6 până la 9%. Ele conţin puţine grăsimi şi sunt o bună sursă de celuloză, favorizând digestia. Aceste fructe sunt si un bun diuretic şi ameliorează tranzitul intestinal. Căpşuna este adecvată în tratamentul bolilor de ficat.

Citeste si:  Dieta anticelulitica: scapa de celulita in 7 zile

Chiar daca are foarte multe beneficii, căpşuna poate crea în cazul unor persoane şi reacţii alergice.

Remediile bunicii

Luptă împotriva ridurilor

În fiecare seară, înainte de culcare, zdrobiţi căpşuni pe faţă şi lăsaţi-le să acţioneze toată noaptea. Spălaţi tenul dimineaţa. Repetaţi tratamentul în fiecare seară, potrivit frunza-verde.ro.

Îngrijirea tenului gras:

Pregătiţi un lapte pentru ten cu căpşuni: mixaţi 10 căpşuni, 200 ml iaurt de băut simplu şi sucul de la o lămâie. Puneţi preparatul obţinut într-un recipient din sticlă, pe care îl agitaţi înainte de fiecare utilizare. Aplicaţi pe faţă şi lăsaţi să acţioneze câteva minute, apoi clătiţi tenul.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: