Desi par greu de facut, eclerele se pregatesc rapid si simplu daca urmaresti cu atentie pasii.
Aluat
140 ml apa
70 ml ulei
140 g faina
4 oua mari
1 praf sare
Crema 1
300 ml lapte
3 linguri zahar
1 plic budinca vanilie
1 esenta vanilie
1/2 pachet unt
Crema 2
200 g frisca lichida
200 g ciocolata
100 g crema de branza fina
2 linguri zahar pudra
1 esenta romPune la fiert intr-o craticioara apa, uleiul si sarea. Cand lichidul ajunge la punctul de fierbere, adauga faina si amesteca rapid cu un tel, pana ce aluatul se desprinde de pe peretii vasului.
Ia aluatul de pe foc si lasa-l sa se racoreasca, apoi incoporeaza ouale, rand pe rand, pana ce obtii un aluat cremos.
Cu ajutorul unui posh cu sprit formeaza mici batoane de aluat (sau gogosele) pe o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptor. Coacerea se face astfel: primele 10 minute la 180 de grade (timp in care nu ai voie sa deschizi cuptorul), apoi la 120 de grade – pana ce cojile devin aramii si uscate.
Scoate eclerele si lasa-le la racit. Eclerele se vor taia apoi pe orizontala, ca sa se umple cu crema – se foloseste crema dorita.
Vezi cum se prepara crema pe ghid-culinar.ro.