16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETECe sa faci dupa cina ca sa slabesti

Ce sa faci dupa cina ca sa slabesti

Inrolare trafic.ro

Se stie deja ca plimbarile dupa ce iei masa ajuta mult la digestie, prevenind senzatia de greutate, dar si depozitarea kilogramelor in plus. Cercetatorii au descoperit, insa, ca temperatura de afara influenteaza arderile in organism.

Rezultatele studiului publicat in Proceedings of the National Academy of Science din SUA arata ca plimbarile regulate in aer rece dupa cina contribuie semnificativ la scaderea greutatii corporale, pentru ca temperatura scazuta de afara ajuta la intensificarea arderilor.

Curios pentru necunoscatori, dar stiut de mult de specialistii in nutritie si intretinere corporala, exista un tip de grasime care chiar favorizeaza slabitul. Mai exact, este vorba de grasimea bruna. Aceasta este cea care confera caldura organismului supus la temperaturi mici, activandu-se de altfel cand mercurul din termometre este scazut. Practic, cu cat este mai frig afara, cu atat grasimea bruna se straduieste – daca am putea spune asa – sa produca mai multa caldura.

Pentru degajarea de caldura, grasimea bruna arde mai multe calorii.

Din acest motiv, oamenii de stiinta recomanda plimbarile in aer liber si pe frig pentru scaderea greutatii corporale. Daca plimbarea este efectuata seara, dupa cina, sansele de reusita in a slabi sunt mai mari pentru ca, de regula, principalele calorii care nu sunt arse din corp, pe parcursul a 24 de ore, sunt cele ingerate seara.

Citeste si:  Cum sa te alimentezi corect pe perioada postului

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: