13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEIei antidepresive? Uite la ce pericole te expui

Iei antidepresive? Uite la ce pericole te expui

Inrolare trafic.ro

Din ce in ce mai multe studii arata ca o mare parte dintre medicamentele antidepresive pot avea efecte secundare care nu sunt absolut deloc de neglijat. Asadar, daca iei antidepresive te expui la o serie de pericole asa trebuie neaparat sa te gandesti bine inainte de a apela la ajutorul acestor pastile.

Uite la ce pericole te expui daca iei antidepresive

– Un studiu realizat in Marea Britanie a conchis ca barbatii care iau antidepresive ar putea suferi de reducerea fertilitatii. Se pare ca aceste medicamente au un efect negativ asupra calitatii spermei. Insa ar fi vorba doar despre antidepresivele ce contin paroxetinum ca si substanta activa.

– Aceeasi substanta activa mentionata mai sus, potrivit aceluiasi studiu, poate cauza tulburari de personalitate si chiar tentative de suicid la persoanele tinere.

– Un alt studiu, de data aceasta realizat in Statele Unite ale americii, arata ca unele antidepresive ar putea cauza atacuri cerebrale in randul femeilor. Pentru studiu au fost monitorizate 136.293 de femei cu varste intre 50 si 70 de ani si s-a constatat ca riscul de atac cerebral creste cu 45% in cazul demeilor care iau frecvent antidepresive.

– Un alt efect negativ al antidepresivelor pare sa fie felul in care acestea afecteaza viata sexuala. Unele dintre ele scad libidoul si se manifesta cu aparitia ejacularii precoce la barbati, scaderea erectiei si pot duce la lipsa orgasmului la femei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: