23 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIDragostea si rasfatul bunicilor

Dragostea si rasfatul bunicilor

Dupa parinti, bunicii sunt cele mai prezente si marcante figuri in viata copilului. Se spune ca dragostea de bunic este chiar mai intensa decat cea de parinte.

Oare este posibil asa ceva? Dupa venirea pe lume a micutului meu, am dorit sa imi satisfac aceasta curiozitate, asa ca am observat si analizat comportamentul fiecarui bunic in parte.

Ei bine, fiecare a avut modul sau de exprimare, modul sau de a-si exterioriza sentimentele, modul sau de a se atasa de cel mic. Concluzia finala a fost ca este o dragoste la fel de pura si neconditionata, insa in cazul bunicilor intervine un alt factor si anume faptul ca nu mai sunt direct responsabili de cresterea si educatia celui mic.

Orice ar fi, ei stiu ca parintii sunt acolo, langa cel mic si ca parintii sunt cei raspunzatori de tot ce se intampla cu acesta. Parinti, oricat de permisivi si de libertini ar fi, tot vor stabili anumte reguli in ceea ce priveste comportamentul general, alimentatia, programul de somn, igiena, activitatile zilnice etc. Ei bine pentru bunici a venit momentul sa uite de toate acestea si sa se bucure numai de partea frumoasa a copilariei celor mici.

Bunicii neavand responsabilitatea cresterii si educarii copiilor, nu se vor gandi la repercursiuni si vor incerca sa satisfaca toate micile placeri si mofturi ale nepotilor. De cele mai multe ori, bunicii nu se gandesc ca daca ei nu vor impune anumite limite si reguli, copiilor le va fi foarte greu sa se reacomodeze cu regulile impuse de parinti. Iar parintilor, cu atat mai greu le va fi sa ii convinga pe copii sa revina la bunele lor obiceiuri. Spre exemplu daca bunicii le vor oferi nepotilor numai dulciuri si alte alimente, in mod normal mancate cu masura si numai in mod ocazional, acestia greu vor accepta ca acasa sa revina la farfuria de legume, iar daca sunt micuti nici nu vor intelege de ce parintii le refuza ceea ce bunicii le ofera atat de usor. Iar acest lucru creaza un sentiment de frustrare pentru cei mici. Sau daca bunici nu respecta programul de somn al copiilor si depasesc cu mult orele de culcare sau chiar sar peste somnul de pranz, reintrarea in progarmul normal va fi foarte greoaie.

CONTINUAREA PE MAMISTIETOT.RO

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: