21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIAtentie la depresia postnatala! Poate afecta inaltimea copiilor

Atentie la depresia postnatala! Poate afecta inaltimea copiilor

Inrolare trafic.ro

Depresia postnatala sau depresia postpartum este cumplita pentru mamele care ar trebui sa se bucure, de fapt, de noul membru al familiei, de propriul copil.

Aceasta forma de depresie specifica primelor luni de dupa nastere afecteaza puternic taria sufleteasca si psihica a mamei, dar si copilul.

Un studiu efectuat de doi profesori din Baltimore si citat de publicatia „Huffington Post” arata ca depresia postnatala poate avea repercusiuni si asupra copilului. In urma unei cercetari la care au participat 6.550 de copii de gradinita si mamele lor, oamenii de stiinta au descoperit ca micutii ai caror mame care sufera de episoade depresive dupa nastere prezinta un risc de 40% mai mare de a fi mai scunzi pana la varsta de patru ani. Cu alte cuvinte, depresia postnatala afecteaza inaltimea copilului.

Cresterea in inaltime este unul dintre cei mai importanti indicatori ai sanatatii copilului si are consecinte pe termen lung asupra bunastarii sale, potrivit studiul profesorilor din Baltimore.

Inaltimea prea mica pentru varsta copilului este o problema care se rasfrange si asupra altor aspecte ale vietii micutului. Dezvoltarea insuficienta in inaltime este asociata cu performanta scolara redusa si un mai mare risc de imbolnavire.

Depresia postnatala poate fi, insa, tratata prin consiliere sau antidepresive. Lasata netratata, cu gandul ca va trece de la sine, ea poate dura cel putin un an, au explicat reprezentantii renumitei Clinici Mayo din SUA. Cu cat depresia se extinde pe o perioada mai mare de timp, suferintei mamei i se vor adauga problemele de crestere ale copilului si, adesea, probleme in relatia de cuplu cu tatal micutului.

Din acest motiv, depresia postnatala trebuie tratata cu seriozitate.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: