20 martie , 2025

Ultimele articole

AcasăDIETEDieta cretana. O dieta sanatoasa, gustoasa si simpla

Dieta cretana. O dieta sanatoasa, gustoasa si simpla

Dieta cretana este un regim de slabire sanatos. Principala regula a dietei este moderatia si varietatea alimentara.

Dieta cretana este o dieta sanatoasa o dovada fiind faptul ca locuitorii din Creta nu sunt supraponderali, iar foarte putini dintre ei sunt predispusi la boli cardiovasculare. Cel putin acestea sunt rezultatele obtinute in urma studiilor realizate de cardiologi si nutritionisti.

Ce avantaje prezinta dieta cretana?

Va ajuta sa pierdeti in greutate fara probleme si pe termen lung. Acest lucru se produce gratie bogatiei de fibre si nu va oboseste. De asemenea, nu exista alimente interzise. Ele furnizeaza arterelor “grasimi bune” si confera organismului o reala stare de bine. Dezavantajele sunt legate doar de adoptarea programului pe o perioada mai lunga de timp, deoarece inseamna un nou mod de a trai si de a manca.

Cui se adreseaza?

Tuturor femeilor si tuturor celor care au urmat multe regimuri de slabire, dar fara succes. Dieta cretana permite, mai ales gurmanzilor, regasirea unei igiene de viata sanatoasa si echilibrata. Avantajul major al regimului in discutie consta in faptul ca este usor de urmat, fiindca alimentele sunt obisnuite. O adevarata sursa de placere si perfecta pentru persoanele ce au colesterol.

Alimentele din dieta cretana

Elementele de baza sunt cele ale alimentatiei de tip mediteranean, insa ele pot fi adapte si de bucataria romaneasca. Trebuie doar sa gatiti cu ulei de masline. De retinut ca acest regim combina echilibrul cu varietatea alimentara si cu o activitate fizica regulata.

Citeste si:  Din ce surse vegetariene poti obtine proteinele necesare

Ce se poate manca? Fructe, legume, salata, paine, cereale. Ca proteine: branza, oua si peste, dar in cantitati rezonabile. Carne de pasare, peste gras, branza de capra, putin ulei de masline sau de rapita, pentru necesarul de lipide.

Prin urmare, este vorba de “grasimi bune”. Mierea si fructele aduc zaharul. Grasimile de origine animala (branza din lapte de vaca, unt, carne rosie…) sunt mai putin prezente in dieta. La fel mancarurile preparate sau grase (mezeluri, prajeli).

Rezultatele promise de dieta cretana? Ritmul de slabire este relativ lent. Slabesti insa constant circa doua kilograme pe saptamana, fara constrangeri reale si cu mancare buna.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: