16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIDe ce este recomandat travaliul indus femeilor care au copii tarziu

De ce este recomandat travaliul indus femeilor care au copii tarziu

Inrolare trafic.ro

Femeile insarcinate care au peste 40 de ani ar trebui sa nasca mai devreme, inainte de termen, prin travaliu indus, pentru a diminua pericolul de a-si pierde bebelusul la nastere.

Un studiu efectuat recent de obstreticienii si ginecologii din cadrul Colegiului Regal de specialitate din Marea Britanie (Royal College of Obstetricians and Gynaecologists) arata ca femeile insarcinate care au peste 40 de ani ar trebui sa nasca la aproximativ 39 de saptamani, in loc de 41, cum este firesc la femeile mai tinere. Astfel, pericolul ca bebelusul sa moara la nastere scade, informeaza BBC News.
Invata sa accelerezi un metabolism lenes!

Doctorul Mandish Dhanjal de la Imperial College Healthcare NHS Trust si medicul Anna Kenyon de la University College London Hospital au studiat cifrele deceselor la nastere din Marea Britanie si au descoperit ca acestea cresc odata cu varsta femeii care poarta sarcina.

Cei doi medici, membri ai Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, au descoperit ca femeile insarcinate trecute de 40 de ani, care au depasit saptamana 39 de sarcina si merg pe a 40-a, sunt supuse de doua ori mai mult riscului de a-si pierde bebelusul la nastere, comparativ cu femeile insarcinate care nu au mai mult de 35 de ani.

Specialistii au descoperit, totodata, ca in saptamana 39 de sarcine, femeile trecute de 40 de ani au sanse egale cu cele care au intre 20 si 30 de ani sa nasca fara probleme. Din acest motiv, medicii specialisti in obstetrica si ginecologie din Marea Britanie recomanda inducerea travaliului in a 39-a saptaman de sarcina femeilor de peste 40 de ani. Travaliul indus nu este echivalent cu cezariana, mamica nascand normal.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: