Ouale aduc numeroase beneficii organismului, atunci cand sunt gatite in mod corect si sanatos. In caz contrar pot sa dauneze corpului. Iata cum se fierb corect ouale.
Asa se fierb corect ouale:
Oul fiert moale
Pentru a fierbe un ou moale trebuie sa pui apa intr-un recipient si sa o lasi pana fierbe. Atunci cand apa a ajuns in puctul de fierbere, se adauga ouale si se lasa timp de 2 MINUTE.
Ochiurile fara ulei
Ouale ochiuri fara ulei se pregatesc in tigaia de teflon. Aceasta se lasa pe aragaz pana se incinge, apoi se pun ouale si se acopera cu un capac. Se asteapta 2 sau 3 minute si sunt gata sa fie servite.
Nu este indicat sa lasi galbenusurile sa se intareasca deoarece isi pierd din calitati.
Citeste si: 2 retete de chiftelute cu dovlecei pentru dieta
Ochiurile pregatite in apa
Ochiurile pregatite in apa sunt delicioase si sanatoase. Acestea nu sunt greu de pregatit. Iata cum se procedeaza: se pune apa la fiert, iar cand incepe se clocoteasca se da focul mic. Se sparge oul intr-o cana. In oala cu apa se pune cana in care se afla oul si se lasa sa se gateasca. Galbenusul nu trebuie sa se intareasca, secretul este sa ramana moale. Cand este gata se ia de pe foc, sa raceste si se consuma.
De ce trebuie sa mananci mai multe oua
Multi dintre noi au fost crescuti cu teoria ca ouale sunt incarcate cu colesterol care infunda arterele si ca acestea ajuta la formarea bolilor cardiace. Dar este oare adevarat? Hai sa aflam!
Un studiu realizat de cercetatorii Wake Forest University nu a gasit nicio legatura intre consumul de oua si bolile cardiace. De fapt, expertii de sanatate au numit ouale ca fiind produsele alimentare perfecte.
Acest lucru se datoreaza faptului ca galbenusul si albusul lucreaza impreuna pentru a aduce o cantitate ampla de vitamine esentiale, oligoelemente, grasimi sanatoase si alte substante nutritive, intr-un aliment convenabil, cu continut scazut de calorii.
Citeste mai departe pentru a descoperi cateva motive pentru care trebuie sa mananci mai multe oua.
Iti imbunatatesc starea de spirit
Ouale contin un amestec de zinc, acizi grasi omega-3, vitamine B si nutrienti de iod. Acestea lucreaza impreuna pentru a lupta impotriva oboselii si a imbunatati starea de spirit.
Previne cancerul
Potrivit unui studiu, femeile care au consumat mai multe oua sunt cu 24% mai putin predispuse sa dezvolte cancer la san. Acest lucru se datoreaza faptului ca un ou mare, plin si cu galbenus inclus, este cunoscut pentru a da corpului 30% din cantitatea recomandata de colina.