Daca nu mai stii ce sa gatesti si iti doresti cu ardoare sa mananci o salata delicioasa iti propunem un preparat arabesc, usor de pregatit, cu putine calorii si o multime de nutrienti benefii pentru sanatatea ta.
Ai nevoie de:
- 50 g bulgur
- 2 rosii medii
- 1 lamaie
- 3 fire ceapa verde
- 1 legatura groasa patrunjel
- o mana frunze menta proaspata
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru a pregati Tabbouleh sau salata arabeasca, asa cum este cunoscuta de multa lume, trebuie sa lasi bulgurul la inmuiat in apa. Atentie, insa, cantitatea de apa trebuie sa depaseasca, in inaltime, bulgurul. Asteapta o ora.
Intre timp, poti sa tai rosiile sub forma de cubulete, sa toci ceapa marunt, iar mai apoi patrunjelul si menta.
Ulterior, cand bulgurul s-a inmuiat, amesteca toate ingredientele si potrivese cu sare si piper.
Stoarce lamaia si adauga uleiul de masline, dupa care pastreaza la frigider salata pentru cel putin zece minute.
De asemenea, daca nu ai la indemana bulgur poti folosi quinoa. E la indemana oricui, insa trebuie sa o fierbi aproximativ 20 de minute la foc mediu inainte de a folosi, iar mai apoi sa astepti sa se raceasca. Poti, de asemenea, sa folosesti castraveti sau ardei gras.