19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICum se dau corect copilului medicamentele impotriva febrei (antitermice)

Cum se dau corect copilului medicamentele impotriva febrei (antitermice)

Inrolare trafic.ro

Febra este definita ca temperatura ce trece de limita normala, iar valoarea acesteia depinde de modalitatea de masurare.

 

Temperatura este considerata febra daca este mai mare de 37,2 grade Celsius axial, 37,5 grade Celsius oral si 38 de grade Celsius masurata rectal.

 

Ce dam copilului cand are febra?

 

In lupta impotriva febrei, in farmacii se gasesc mai multe medicamente, dar cele mai cunoscute sunt medicamentele cu substanta activa ibuprofen sau paracetamol, ambele substante active fiind eficiente in reducerea febrei.

 

Ibuprofenul este un derivat al acidului fenilacetic si ca atare actioneaza ca antiinflamator, analgezic si antipiretic cu eficacitate asemanatoare acidului acetil-salicilic (aspirina). Ibuprofenul, in plus fata de paracetamol, are si actiune inflamatoare, actionand mult mai rapid.

 

In cazul in care copilul refuza suspensia, o varianta ar fi sa incercati supozitoarele. Acestea au actiune rapida si indelungata . La supozitoarele pe baza de ibuprofen absorbtia substantei active este comparabila cu cea a administrarii orale, in timp ce la supozitoarele pe baza de paracetamol absorbtia rectala a paracetamolului nu este previzibila. Supozitoarele se administreaza in functie de greutatea corporala si varsta copilului, conform indicatiilor medicului sau din prospect.

 

Citeste mai departe AICI

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: