20 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETECum să scapi de kilogramele în plus cu ajutorul somnului

Cum să scapi de kilogramele în plus cu ajutorul somnului

Somnul este un aspect crucial al sănătății noastre generale și poate juca un rol semnificativ în gestionarea greutății corporale. Descoperă cum să scapi de kilogramele în plus cu ajutorul somnului

Importanța somnului în pierderea în greutate

Studiile arată că lipsa somnului poate afecta negativ metabolismul și pofta de mâncare, conducând la creșterea în greutate. Un somn adecvat ajută la reglarea hormonilor care controlează senzația de foame și sațietate, precum grelina și leptina. Prin urmare, prioritizarea unui somn odihnitor poate fi esențială pentru succesul în pierderea în greutate.

Durata și calitatea somnului

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale somnului asupra pierderii în greutate, este important să acordăm atenție atât duratei, cât și calității acestuia. Adultul mediu ar trebui să urmărească să doarmă între șapte și nouă ore pe noapte pentru a se simți odihnit și energizat în timpul zilei. Îmbunătățirea calității somnului poate implica adoptarea unor obiceiuri sănătoase de somn, precum evitarea luminii albastre a ecranelor înainte de culcare și menținerea unui mediu confortabil și liniștit în dormitor.

Rolul somnului în reglarea apetitului

Somnul adecvat poate influența semnalele creierului care controlează pofta de mâncare și preferințele alimentare. Lipsa somnului poate crește dorința de alimente bogate în calorii și carbohidrați, în timp ce un somn odihnitor poate ajuta la menținerea unui regim alimentar sănătos și echilibrat. De asemenea, somnul de calitate poate reduce pofta de gustări nesănătoase și excesive în timpul zilei.

Citeste si:  Ce să faci că să scapi PERMANENT de acnee

Cum să îmbunătățim somnul pentru a sprijini pierderea în greutate

Există mai multe strategii și practici care pot ajuta la îmbunătățirea somnului pentru a susține eforturile de slăbire. Acestea includ stabilirea unui program regulat de culcare și trezire, evitarea consumului de cafeină și alcool înainte de culcare, și crearea unui mediu de dormit răcoros, întunecat și liniștit. De asemenea, tehnici de relaxare precum meditația sau respirația profundă pot fi utile în inducerea somnului și reducerea stresului care poate afecta calitatea somnului.

Somnul joacă un rol esențial în procesul de pierdere în greutate și menținerea unei greutăți sănătoase pe termen lung. Prioritizarea unui somn odihnitor și adoptarea unor obiceiuri sănătoase de somn pot avea un impact semnificativ asupra metabolismului, pofta de mâncare și comportamentele alimentare, sprijinind astfel eforturile de slăbire și îmbunătățirea stării generale de sănătate și bunăstare. Prin urmare, investirea într-un somn de calitate ar trebui să fie o prioritate pentru oricine își dorește să atingă și să mențină o greutate corporală sănătoasă.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: