27 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCum sa refolosesti prosoapele vechi

Cum sa refolosesti prosoapele vechi

Un prosop este un obiect foarte comun in orice casa. Te ajuta sa iti usuci corpul, parul si orice alte suprafata. Prosoapele se gasesc in diferite culori, marimi, lungimi. Calitatea difera si ea. Deoarece prosoapele sunt folosite zilnic, cumperi altele noi intotdeauna.

Cand cumperi prosoape noi, cele vechi iti ocupa prea mult spatiu. Acest articol te va ajuta sa stii ce sa faci cu prosoapele vechi, oferindu-le o noua intrebuintare in loc sa le arunci. Tot ce iti trebuie este putina creativitate si timp liber pentru a termina aceste proiecte. Iata cateva feluri in care le poti refolosi.

1. Carpe de sters
Carpele de la magazin pot fi scumpe tinand cont ca le folosesti pentru a sterge suprafete murdare, bauturi varsate etc. Vechile prosoape sunt numai bune pentru aceasta sarcina. Deoarece prosoapele absorb apa foarte bine, folosindu-le pe post de carpa vei termina treaba mai repede. Asigura-te ca speli prosopul inainte de a-l transforma in carp. Taie-l in marimea dorita si spala-l in mod frecvent pentru a evita acumularea bacteriilor.

2. Un prosop mare de plaja
Vara s-a terminat, dar asta nu inseamna ca nu vei mai merge la plaja. Prosoapele de plaja de la magazin pot fi foarte costisitoare. Pentru a economisi bani poti coase cateva prosoape vechi impreuna pentru a obtine un prosop mare de plaja.

Citeste si:  Cum se prelucrează blana naturală pentru crearea hainelor?

3. Protectie pentru masa de calcat
Nu este indicat sa iti calci hainele direct pe masa de calcat. Poti strica atat masa cat si hainele. Pune un prosop peste aceasta masa pentru a preveni evenimentele neplacute.

4. Covor de baie
In loc sa cumperi un covor de la magazin poti folosi un prosop vechi. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti 2 prosoape de aceaasi marime si sa cosi marginile acestora impreuna. Acest prosop poate fi pus la intrarea in baie sau la iesirea din casa pentru a nu aluneca.

5. Prosop de maini
Prosoapele de hartie sunt folosite in bucatarie pentru a usca vasele si mainile. Pentru a economisi bani poti taia prosoapele vechi in patrate mai mici si sa le tii in bucatarie pentru a te sterge pe maini sau pentru a usca vasele. Bineinteles, acestea trebuie spalate frecvent pentru a evita acumularea bacteriilor.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: