23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICum sa iti ajuti copilul adolescent sa faca fata unei probleme mentale

Cum sa iti ajuti copilul adolescent sa faca fata unei probleme mentale

Adolescenta este deja o faza dificila pentru majoritatea oamenilor si lupta suplimentara cu o tulburare mintala poate face viata insuportabila. Exista peste 1 milion de adolescenti diagnosticati cu depresie majora. Acesta este doar un mic procent din toate bolile psihice care afecteaza adolescentii, iar numerele cresc anual.

Vestea buna este ca exista tratamente disponibile si grupuri de sprijin care sa ajute adolescentii cu starea lor. Iar rata de succes mai mare de recuperare incepe de obicei acasa.

Modalitati de a ajuta un adolescent sa faca fata unei tulburari mentale:

Acceptare

Da, este de neimaginat ca adolescentul tau poate suferi de asemenea boli. Cu toate astea, este in interesul copilului dumneavoastra sa va confruntati cu o astfel de realitate, pentru a formula imediat un plan de tratament si un sistem de sprijin pentru acestia. De asemenea, este important ca orice tulburare mentala sa fie diagnosticata de un medic specialist licentiat.

Invata sa te educi

Exista cazuri in care recurgem la furie sau vinovatie atunci cand nu intelegem in intregime amploarea acestor conditii. Exista, de asemenea, simptome prezentate ca unele adesea respinse din cauza lipsei de cunostinte despre starea actuala a copilului. Este esential sa invatati cat mai mult din diagnostic si sa discutati cu consilieri, psihiatri sau alti profesionisti din domeniul medical pentru a va ajuta sa intelegeti copilul si boala, precum si sa intelegeti temerile si indoielile cu privire la situatie.

Citeste si:  Beneficiile alaptarii pentru mama

Apelati la ajutorul profesional daca este necesar

Nu sunteti singuri in aceasta lupta. Exista comunitati online care ofera sprijin emotional si facilitati guvernamentale care va pot oferi asistenta medicala si profesionala daca este necesar. Recuperarea este posibila daca teama este anulata si sunt intreprinse anumite actiuni pentru imbunatatirea starii copilului dumneavoastra.

Gaseste distractii sigure si placute

Majoritatea adolescentilor cauta o scapare din cauza tulburarilor mintale prin folosirea alcoolului, a tigarilor, a drogurilor si / sau a auto-vatamarii. Tu, ca parinte, ii poti ajuta pe copilul tau sa gaseasca o iesire sigura pentru aceste emotii sau stres prin activitati cum ar fi dansul, pictura, gradinaritul, inotul sau orice altceva care ii permite sa devieze acele emotii tumultuoase, invelind-le in ceva productiv.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: