16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICum sa impaci relatia de cuplu cu viata de familie, dupa venirea...

Cum sa impaci relatia de cuplu cu viata de familie, dupa venirea pe lume a copilului

Inrolare trafic.ro

Am incetat sa fim sot si sotie de cand s-a nascut copilui. Suntem doar mami si tati – cuvintele acestea sunt adesea rostite de multi parinti, dar cel mai des de mame.

Venirea unui copil pe lume este o binecuvantare pentru cuplu, dar si o schimbare majora la care noii parinti trebuie sa se adapteze.

Procesul de acomodare ridica si o provocare majora: cum echilibram rolurile de sot si sotie, uneori coplesite de rolurile de mami si tati.

Comunicarea este cheia – desi poate suna ca o lectie predata la un curs de comunicare sau de marketing, cheia sta intr-adevar in comunicarea dintre parteneri. Rutina zilnica, viata sociala si chiar subiectele de conversatie se schimba dupa nasterea copilului.

Specialistii BBC Health recomanda ca ambii parteneri sa fie constienti ca vor avea parte de suisuri si de coborasuri in incercarea de a gasi o solutie pentru a petrece mai mult timp impreuna.

Mai mult de atat, pana si putinul timp petrecut impreuna risca sa fie presarat cu luarea a tot mai multe decizii si cu presiuni financiare. Modul in care fiecare reactioneaza, calm, imbufnat, optimist sau nervos, va influenta atat relatia de cuplu, cat si dezvoltarea copilului, care isi formeaza comportamentul copiind ceea ce fac cei mari.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: