Fie ca tii post, fie ca pur si simplu iti doresti sa te rasfeti cu un preparat delicios, dar sarac in calorii iti propunem sa incerci ardeii umpluti de post, ce se gatesc rapid.
Ai nevoie de:
– 7-8 buc ardei gras
– 500 g ciuperci
– 100 g orez
– 1 ceapa mare
– 2 catei usturoi
– 1 morcov mare
– 2 linguri ulei de masline
– 1 legatura patrunjel
– 100 ml piure de rosii
– sare
Mod de prepare:
Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa pregatesti ardeii pentru umplut si anume sa tai ”capace” si sa cureti de seminte partea inferioara.
Intr-o tigaie incinge uleiul si caleste ceapa taiata cat mai marunt, impreuna cu usturoiul. Ulterior, cand ceapa e aurie, adauga ciupercile taiate si amesteca bine. Adauga cateva linguri din piureul de rosii, dar si restul de ingrediente ca orezul spalat, morcovul dat prin razatoare, sare si piper. Nu uita nici de patrunjel, care trebuie, de asemenea, maruntit.
Umple ardeii, dupa care aseaza-i in tava. Adauga apa combinata cu restul de sos de rosii si introdu tava in cuptor pentru 70 de minute, la 160 de grade. Pe la jumatatea timpului intoarce-i ca sa se rumeneasca bine.
Serveste ardeii alaturi de mamaliguta si putin marar.
Pofta buna!