Este, fara doar si poate, sezonul legumelor, motiv pentru care iti propunem sa gatesti zacusca de ardei capia, o reteta simpla de gatit si extrem de delicioasa, ce te va ajuta sa te rasfeti in sezonul rece.
Ingrediente necesare:
– trei kilograme de ardei capia rosii
– un kilogram de gogosari bine copti
– 1,5 kilogram de ceapa
– doi kilograme de rosii
– 400 de ml de floarea soarelui
– foi de dafin
– sare grunjoasa dupa gust
Mod de preparare:
Spala bine ardeii si gogosarii, dupa care curata-i de coaja, cotor si seminte si lasa-i la scurs. Trece-i prin masina de tocat, dupa care spala rosiile si oparaste-le pentru cateva secunde si decojeste-le.
Stoarce-le in mana pentru a indeparta semintele si excesul de apa si taie-le bucati, dupa care curata ceapa, toac-o marunt si caleste oala incapatoare in ulei incins.
Dupa ce a devenit usor sticloasa adaugi ardeii, gogosarii si rosiile, piperul si foile de dafin. Dai focul mic si lasi sa fiarba usor amestecand constant, vreme de 2-3 ore pana cand zacusca scade, iar uleiul iese la suprafata.
Spala borcanele si mai apoi sterilizeaza-le in cuptor, dupa care pune zacusca in borcane cat timp este fierbinte, infileteaza capacele si pune-le in paturi pana a doua zi pentru a se raci, iar mai apoi aseaza-le in camara.