Daca ai ramas in pana de idei si nu mai stii ce sa gatesti, incearca supa crema de ardei copti, pe care o poti servi cu crutoane crocante si lapte de cocos. E mai delicioasa decat crezi si se gateste super rapid.
Este foarte usor de facut, aromata si plina de vitamine. Este perfecta atunci cand este fierbinte, dar o poti manca si rece, ca sa te racoreasca intr-o zi calduroasa. Ingredientele sunt la indemana oricui si reteta poate fi preparata si daca esti un bucatar incepator.
Citeste si: Paste cu sos alb sau paste cu sos de branza: cea mai gustoasa si mai rapida reteta facuta de Mirela Vaida
Reteta de supa crema de ardei copti
Nu mai dureaza atat de mult timp pana cand incep sa fie ardeii din gradini gata de cules. Specialistii in nutritie ne sfatuiesc mereu sa consumam fructe si legume de sezon.
Pe timpul verii, avem la dispozitie o multime de ingrediente sanatoase, pe care le putem folosi in diverse combinatii delicioase.
Asadar pentru a gati supa crema de ardei copti ai nevoie de:
– 350 grame de ardei rosii mari
– doi morcovi
– o bucata de telina
– doi catei de usturoi
– o jumatate de legatura de patrunjel
– sare
– piper
– doua frunze de dafin
– doua linguri de ulei
– crutoane
– lapte de cocos
Mod de preparare:
Coace ardeii pe plita ori la cuptor, dupa care curata-i de seminte si marunteste-i.
Caleste ceapa maruntita sub forma de solzisori si morcovii, precum si telina si usturoiul, ambele taiate marunt.
Adauga mai apoi ingredientele ramase, intre care foile de dafin, adauga doi litri de apa, dupa care lasa totul sa fiarba bine, la foc mare.
Dupa 20 de minute, cand poti patrunde usor legumele cu furculita, scoate foile de dafin. Mixeaza legumele cu un mixer vertical, pana obtii o crema fina.
Serveste supa crema de ardei cu crutoane crocante si cu lapte de cocos. E delicios. Daca nu ai probleme cu colesterolul, poti inlocui laptele de cocos cu smantana.