Odata cu venirea primaverii, oamenii nu se bucura doar de soarele care ne incanta cu prezenta, ci si de bogatia din piete, unde ai la dispozitie fructe si legume de toate gusturile.
De asemenea, un aperitiv delicios, numai bun de preparat in orice moment, este, fara doar si poate, salata de vinete, intrucat pe langa faptul ca e delicioasa, e bogata in vitamine si minerale.
In ciuda faptului ca salata de vinete cu maioneza este mult mai gustoasa, aceasta contine mai multe calorii, asa ca daca esti la dieta iti propunem o varianta simpla.
Ai nevoie de:
– 4 vinete coapte si marutite
– ulei
– sare fina
– ceapa
– zeama de lamaie
Mod de preparare:
Pentru a te bucura de o salata de vinete delicioasa, asteapta ca acestea sa se scurga bine, timp de cel putin doua ore.
De asemenea, pentru a le zdrobi foloseste un instrument din lemn sau chiar un mixer, pentru a le transforma intr-o pasa omogena, dupa care adauga sare si zeama de lamaie. Treptat, insa, ca sa nu se taie, iar la final adauga ceapa tocata fin si sare.
In cazul in care ceapa nu este pe placul tau alege sa pui usturoi tocat marunt. Ii va da, cu siguranta, o savoare aparte, astfel ca te vei delecta cu un preparat delicios si racoritor. Poti adauga si maioneza, insa prepar-o tu, la tine acasa, deoarece cea din comert are numeroase calorii si, in plus, contine substante ce nu sunt benefice organismului.
Salata de vinete poate fi servita cu rosii sau cu ardei copti. Pofta buna!
Tu cum prepari salata de vinete? Ai vreun truc minune?