26 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECum poti vindeca vanataile mai repede

Cum poti vindeca vanataile mai repede

Vanataile sunt semne ale tesuturilor moi, lasate de diverse lovituri puternice. Daunele apar adesea, in general, sub piele si se vad prin tesutul acesteia.

Vanataile sunt cauzate de o lovitura, pe o anumita parte a corpului, care sparge vasele de sange de sub piele. Sangele se revarsa, provocand umflarea, colorare si durere.

De asemenea, vanataile pot fi cauzate de factori insuficienti de coagulare a sangelui, deficiente nutritive si boli grave, cum ar fi leucemia. Pentru a va vindeca mai repede vanataile, trebuie sa rezolvati unele deficiente dietetice si sa va menajati zona respectiva.

Cele mai bune alimente pentru a vindeca vanataile

1. Proteina bruta: Proteina este esentiala pentru reconstruirea vaselor de sange distruse.

2. Legume cu frunze verzi: Legumele ofera vitamina K, care este importanta pentru coagularea sangelui.

3. Citrice si alte fructe sau legume colorate.

4. Pesti prinsi in salbaticie: grasimile esentiale sunt importante pentru a ajuta la vindecarea ranilor.

5. Zinc: Reactiile chimice care sunt esentiale pentru a promova vindecarea ranilor necesita zinc. Zincul poate fi gasit in carne de vita, stridii, spanac si seminte de dovleac, pe care le puteti adauga in dieta dumneavoastra.

Remedii naturale pentru vindecarea vanatailor

1. Bromelaina – 500 mg de 3 ori pe zi: Aceasta enzima se gaseste in ananas si ajuta la reducerea umflaturilor.

Citeste si:  Samburii de migdale si beneficiile lor

2. Vitamina C – 500-1000 mg zilnic: Este un antioxidant care ajuta la fabricarea colagenului, care este important pentru vindecarea vaselor de sange deteriorate.

3. Vitamina K – 2 mg x 2 saptamani: Vitamina K este implicata in coagularea sangelui. Nu luati suplimente de vitamina K, daca luati diluanti din sange.

4. Ulei esential de cocos: Contine boswellia si alti compusi care pot ajuta la reducerea aparitiei vanatailor. Pentru aplicare, frecati mai multe picaturi de tamaie direct pe zona de vanatai cel putin 3 ori pe zi.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: