26 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEDe ce sunt incapabili barbatii sa vada ce culori vad femeile!

De ce sunt incapabili barbatii sa vada ce culori vad femeile!

De cate ori ati avut discutii contradictorii fie cu partenerul de viata, fie cu un prieten de sex masculin, in privinta culorii adevarate a vreunui obiect?

Ceea ce pentru noi este lila, sau fuchsia, pentru barbati, de obicei, este simplu…roz.

Exemplele pot fi nenumarate, mai ales cand vine vorba despre culorile articolelor vestimentare.

Insa, chiar daca noi credem ca barbatii nu reusesc sa faca aceste diferente din simplul motiv ca nu vor sau nu ii intereseaza, ar trebui sa stim ca, de fapt, sunt incapabili genetic sa distinga diferentele dintre unele nuante.

Iar constientizarea acestui lucru ne poate aduce avantaje mari si ne poate scoate din multe situatii neplacute, avand in vedere ca este un bun motiv sa renuntam noi primele atunci cand porneste o discutie contradictorie pe baza unei culori.

Acest lucru li se intampla barbatilor din cauza ca genele datorita carora suntem capabili sa facem diferenta intre culori se gasesc doar in cromozomul X, iar barbatii nu au decat unul.

De aceea, mai ales in cazul in care la nivel cromozomial apar mutatii, barbatii pot deveni incapabili sa diferentieze nuantele intre ele.

Mai mult decat atat, mutatiile cromozomiale la femei, mutatii care au loc din ce in ce mai des, pot sa le confere acestora o capacitate mult mai mare de a diferentia nuante. Iar aceste mutatii sunt prezente in momentul de fata la peste 40% din femeile de pe planeta.

Iar capacitatea diferentierii de culori se manifesta in principal atunci cand vine vorba de culorile si nuantele dintre rosu si portocaliu.

Explicatia data de oamenii de stiinta este si mai ciudata. Ei sustin ca femeile au dezvoltata aceasta capacitate din timpuri stravechi, de pe vremea cand se indeletniceau cu culesul de fructe.

Se pare, astfel, ca femeile au invatat sa distinga mai multe nuante pentru a se feri de fructele otravite, care ar fi putut cauza moartea.

 

Citeste si:  Stapanii de pisici, predispusi sa se sinucida

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: