24 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECum iti poate imbunatati memoria si sanatatea creierului aceasta bautura calda

Cum iti poate imbunatati memoria si sanatatea creierului aceasta bautura calda

Cine nu iubeste ciocolata calda? Este delicioasa si calda, insa stiai ca are beneficii ascunse pentru sanatate?

Conform unui studiu de la Harvard, cateva cani de ciocolata calda pe zi pot ajuta batranii sa lupte cu pierderile de memorie.

Studiul a implicat 60 de adulti cu o varsta medie de 73 de ani. Niciunul dintre participanti nu suferea de dementa la momenntul studiului si li s-a spus sa evite consumul altor produse cu ciocolata. Fiecare participant a baut 2 cani de ciocolata calda pe zi timp de 30 de zile consecutib.

Cercetatorii au descoperit ca aproape toti participantii si-au imbunatatit memoria. Inaintea studiului toti participantii au fost evaluati si testati. Abilitatile de memorie si gandire au fost evaluate.

Inaintea perioadei de 30 de zile, aproape o treime dintre participanti avea probleme de cuplare neurovasculara.

Concluzie
Dupa 30 de zile de consum de ciocolata calda de doua ori pe zi au mai ramas doar 5 participanti care inca aveau probleme de cuplare neurovasculara.

In plus, inainte de studiu, participantii au completat un test de memorie intr-o medie de 167 de secunde. Dupa perioada cercetarii timpul a fost redus la 116 secunde, o imbunatatire de 30% la toti participantii.

Cum functioneaza?
Ce face ciocolata calda atat de buna pentru creier? Polifenolii. Acesti antioxidanti ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui in corp si in mod special la creier.

Citeste si:  Simptome de cancer ce nu ar trebui ignorate niciodata

Pentru a te bucura de cele mai multe beneficii poti folosi ciocolata neagra organica deoarece contine mai putin zahar si mai multi antioxidanti.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: