25 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICum ii ruinezi increderea copilului tau cu vorbe

Cum ii ruinezi increderea copilului tau cu vorbe

Dragostea si respectul reciproc sunt grozave, dar relatia dintre parinte si copil este bazata pe incredere. Iata ce nu trebuie sa spui daca iti doresti increderea copilului tau.

Nu iti respecti ultimatumurile
Copiii stiu exact cat de multe le permit parintii si sunt extrem de constienti atunci cand un parinte pierde controlul si incepe sa impuna ultimatumuri imposibile. Amenintarea cu pedeapsa pe viata este un cod pentru „nu se va intampla niciodata” si un semn sigur ca nu te poti tine mereu de cuvant.

Incearca sa impui ultimatumuri realizabile. Te poti lega de ceva important pentru copilul tau si pe care il poti duce la bun sfarsit. Pentru un adolescent poate fi confiscarea telefonului sau schimbarea parolei de la internet. Respecta-ti deciziile daca vrei sa fii luata in serios.

Ii ameninti cu abuzul fizic
Este mai indicat sa vorbesti cu copilul tau decat sa il ameninti in vreun fel, chiar daca nu aveai de gand sa iti duci la bun sfarsit amenintarea. Respectul reciproc dintre un copil si un parinte poate mentine increderea. Tonul agresiv si limbajul corpului ii poate face pe copii si adolescenti sa nu isi mai doreasca sa comunice cu parintii.

Invoci o alta persoana autoritara
Cand parintii simt ca nu le este respectata autoritatea tind sa se foloseasca de o alta persoana pentru a si-o recapata. Atunci cand iti ameninti copilul ca vei impartasi informatii personale cu profesorul lor, acesta isi va pierde increderea in tine. Casa trebuie sa fie un loc sigur si privat pentru copii, total separat de scoala.

Citeste si:  Eu nu-mi rasfat copiii! Doar ii iubesc!

Folosesti expresii de genul „totul sau nimic”
Aceste expresii sunt perceputa ca si confruntare intre tine si copil, iar acesta se va izola de persoanele de care are cea mai mare nevoie, de parintii lui. Copiii care simt ca au parintii de partea lor sunt mai motivati sa incerce sa ii impresioneze in viitor.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: