7 decembrie , 2024

Ultimele articole

AcasăRETETECum gătești parpricaș de pui cu mămăliguță! Trebuie să încerci acest preparat...

Cum gătești parpricaș de pui cu mămăliguță! Trebuie să încerci acest preparat gustos

Inrolare trafic.ro

Dacă ești adeptă preparatelor tradiționale și vrei să te răsfeți cu papricaș de pui cu mămăliguță, o mâncare delicioasă, extrem de ușor de preparat.

Ingrediente pentru papricaș de pui cu mămăliguță:

  • 400 g mălai
  • 1 l apă
  • 1 linguriță sare
  • Piper
  • boia dulce
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 copane întregi
  • 2 cepe mari, albe
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri făină
  • 200 ml suc de roșii
  • 200 ml smântână de gătit

Mod de preparare papricaș de pui cu mămăliguță:

  • Spală bine copanelele și curăță-le bine, după care desfă-le în două ca să fiarbă mai repede.
  • Pune-le la prăjit, rumenindu-se pe toate părțile în uleiul încins.
  • Apoi se adaugă ceapa tocată fin, se lasă până devine sticloasă și se presară cam o linguriță de boia, sare și piper, după gust.
  • Se adaugă apă cât să fie carnea acoperită și se fierbe la foc mic, cam 30 minute.
  • Se amestecă într-un bol, făina cu sucul de roșii și smântâna de gătit, se mai adaugă apă să nu fie cocoloașe și când este fiartă carnea, se toarnă încet peste ea, amestecul rezultat.
  • Se lasă să fiarbă pentru un clocot, se potrivește gustul cu sare și se adaugă pătrunjelul tocat fin.
  • Se servește cu mămăliguță.
Citeste si:  Paste cu sos alb sau paste cu sos de branza: cea mai gustoasa si mai rapida reteta facuta de Mirela Vaida

Poftă bună!

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: