Dacă ești adeptă preparatelor tradiționale și vrei să te răsfeți cu papricaș de pui cu mămăliguță, o mâncare delicioasă, extrem de ușor de preparat.
Cuprins
Ingrediente pentru papricaș de pui cu mămăliguță:
- 400 g mălai
- 1 l apă
- 1 linguriță sare
- Piper
- boia dulce
- 1 legătură de pătrunjel
- 4 copane întregi
- 2 cepe mari, albe
- 100 ml ulei
- 2 linguri făină
- 200 ml suc de roșii
- 200 ml smântână de gătit
Mod de preparare papricaș de pui cu mămăliguță:
- Spală bine copanelele și curăță-le bine, după care desfă-le în două ca să fiarbă mai repede.
- Pune-le la prăjit, rumenindu-se pe toate părțile în uleiul încins.
- Apoi se adaugă ceapa tocată fin, se lasă până devine sticloasă și se presară cam o linguriță de boia, sare și piper, după gust.
- Se adaugă apă cât să fie carnea acoperită și se fierbe la foc mic, cam 30 minute.
- Se amestecă într-un bol, făina cu sucul de roșii și smântâna de gătit, se mai adaugă apă să nu fie cocoloașe și când este fiartă carnea, se toarnă încet peste ea, amestecul rezultat.
- Se lasă să fiarbă pentru un clocot, se potrivește gustul cu sare și se adaugă pătrunjelul tocat fin.
- Se servește cu mămăliguță.