16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECreierul nu poate alege alimente sanatoase daca nu dormim destul

Creierul nu poate alege alimente sanatoase daca nu dormim destul

Inrolare trafic.ro

Lipsa somnului poate favoriza aparitia obezitatii, atat pentru ca dezechilibreaza balanta hormonala, cat si pentru ca un creier obosit nu are capacitatea de a alege alimente sanatoase.

Cele mai recente studii arata ca oamenii au tendinta de a manca mai des de la fast food atunci cand sunt obositi, cand nu au avut parte de o noapte buna de somn.

Oamenii de stiinta au monitorizat activitatea cerebrala a oamenilor privati de somn pentru a vedea cum reactioneaza acestia la stimuli exterior, precum alimentele.

Studiile au indicat ca unele zone ale creierului nu sunt activate atunci cand individul nu a dormit suficient. Acele zone aflate in repaos indus de oboseala sunt responsabile si de alegerile alimentare pe care le facem, mai ales in ceea ce priveste alegerile sanatoase.

Explicatiile specialistilor

Rezultatele studiilor au aratat ca participantii au mancat mai mult, mai gras si, implicit, mult mai nesanatos atunci cand dormeau prea putin, decat atunci cand erau odihniti, a atras atentia doctorul Marie-Pierre St-Onge de la Universitatea Columbia din New York.

Cercetatoarea Stephanie Greer, care a efectuat investigatiile imagistice asupra participantilor la studiul la Laboratorul din cadrul Universitatii din California, a adaugat ca activitatea cerebrala din lobul frontal este restrictionata pe fondul oboselii cronice, acest fenomen obstructionand transmiterea anumitor semnale la nivelul creierului. Fara aceste semnale esentiale pentru alimentatia corecta, oamenii care nu dorm suficient tind sa manance mai degraba produse de tip fast-food, procesate industrial si bogate in grasimi si in carbohidrati.

Citeste si:  Obiceiuri care ne omoara mai repede

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: