Poate ca gutuile nu sunt pe placul tuturor, insa compotul de gutui este delicios si te va ajuta sa-ti rasfeti simturile la iarna, cand o sa ai chef de fructe.
Asadar, daca vrei sa pui gutui la borcan iti propunem aceasta reteta simpla, ce se gateste rapid.
Ai nevoie de:
– un kilogram de gutui
– opt linguri de zahar
– un pliculet de zahar vanilat
– apa
Mod de preparare:
Curata gutuile cat mai bine, dupa care taie-le sub forma de cubulete si aseaza-le in borcane.
Intre timp, fierbe apa, cantitate pe care trebuie sa o ajustezi in functie de numarul de borcane pe care il ai cu zaharul.
Citeste si: Cat de important este micul dejun si ce trebuie sa contina
Cand apa a fiert bine, adauga zaharul vanilat si toarna siropul peste gutui si inchide imediat borcanele.
De asemnea, muta borcanele intr-o cratita in care ai pus apa calda, cat sa le acopere si fierbe-le apoi la foc mic timp de 20 de minute.
Lasa compotul de gutui sa se raceasca integral in cratita, dupa care muta-l in camara.