18 martie , 2025

Ultimele articole

AcasăRETETECiupercile de pădure. Sfaturi si reguli

Ciupercile de pădure. Sfaturi si reguli

Vorbim despre ciupercile de pădure, despre cum trebuie să le alegi, cum le cureți și cum le pregătești. Toată lumea este de acord că ciupercile de pădure, mai ales cele de toamnă, sunt mai gustoase, având o savoare mai complexă și mai variată decât ciupercile de cultură pe care le putem găsi în magazine.

Dacă alegi să cumper ciuperci de pădure de la piață, imediat după ce ajungi cu ele acasă, ar trebui să le puni într-o pungă de hârtie; astfel se pot păstra la frigider – cel mult două zile.

Iată cele mai comune tipuri de ciuperci de pădure

1  Iuțari gălbiori sunt ciupercile mici și galbene au gust puternic, ușor picant. Sunt bune când sunt prăjite în unt la foc iute sau când sunt înăbușite în unt. Se potrivesc drept garnitură pentru fripturi. Se condimentează cu nucșoară, ceapă verde sau cimbru.

2  Enokitake sunt ciuperci de origine japoneză, foarte gustoase, care au pătruns în ultima vreme pe scară largă și în Europa, în calitate de ciuperci de cultură. Sunt fragede și au piciorul lung. Se recoltează numai după ce au trecut prin prima brumă.

3  Hribi/mânătărci sunt considerate a fi cele mai gustoase ciuperci de pădure. Se pot consuma crude, în salate sau se pot prăji în unt și servi cu paste.

Citeste si:  Spune adio firelor albe: Acest amestec reda parului culoarea sa naturala

4  Shiitake sunt ciupercile asiatice ce sunt cultivate acum din ce în ce mai mult și la noi și au un gust foarte puternic. Sunt ingrediente tipice pentru preparatele la wok și pentru supele orientale, dar se poate prepara din ele și o tocăniță de ciuperci ca la noi.

5. Bureți de rouă – delicioși înăbușiți, dar și în sosuri și supe.

6. Hribi murgi – au un gust extraordinar, care amintește de castane și nuci; se potrivesc drept garnitură pentru preparate de carne și paste.

7. Pleurotus (cu variantele albă și brună) – acum se cultivă pe scară largă și la noi; se servesc pane și prăjiți. Nu se înmoaie, nu se sfărâmă.

Ciupercile de pădure trebuie curățate bine. Se face un amestec de apă și făină, care va acționa ca o hârtie de șmirghel. Se așază ciupercile puțin în acest amestec, pentru ca ele să absoarbă apa. Apoi se freacă ușor cu degetele, se scot și se clătesc.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: