Astazi va prezentam reteta unui aperitiv delicios. Se prepara repede si contine ingrediente care pot fi la indemana oricui in aceasta perioada a anului.
Ingrediente pt 25 de bucati
100 g telemea
200 g cascaval
3-4 linguri faina
3 oua
1 canat mai gros
sare
piper
Mod de preparare
Se rade cascavalul si branza pe razatoarea mica, de preferat este ca branza si cascavalul sa fie mai tari casa poata fi rase. Branzeturile su pun intr-un castron si se adauga ouale, faina , se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust. Cranatul se taie in felii potrivit de subtiri.
Se incepe formarea buletelor, se ia cu o lingurita aluat, se pune in mijloc felia de carnat si apoi sa acopera cu aluat, se formeaza ca o perisoara. E bine sa formati toate buletele inainte sa fie puse la prajit. Fiecare bulgaras de cascaval trebuie sa fie tavalit prin faina inainte sa fie pus prajit
Se prajesc in ulei incins pana devin aurii. Se scot din tigaie si se pun la scurs pe servetele de hartie.
Buletele fot fi servite atat calde cat si reci. Insotite de salata verde pot constitui o parte din pasa de pranz.