Vara este sezonul in care fara sa te chinui ai tendinta sa consumi mancaruri lejere, fructe ori legume, motiv pentru care iti recomandam sa gatesti dovlecei gratinati.
Ca sa gatesti acest preparat delicios, ce-ti va delecta papilele gustative, ai nevoie de cateva ingrediente ca:
– patru dovlecei;
– trei catei de usturoi;
– o ceapa;
– trei oua;
– 60 g parmezan;
– 100 ml de smantana lichida;
– 100 ml de lapte;
– ulei de masline;
– sare si piper.
Mod de preparare:
Tot ce trebuie sa faci ca sa te bucuri de acest preparat este sa cureti dovleceii de coaja, sa-i tai sub forma de fasii de aproximativ doi centimetri grosime, iar mai apoi sa le clatesti cu apa rece si sa le lasi la scurs. Apoi taie un dovlecel sub forma de cubulete si caleste-l cu ceapa taiata marunt, cu usturoi si cu putin ulei de masline.
Separat, amesteca ouale cu laptele si cu smantana, apoi condimenteaza cu sare si piper. Mixeaza feliile de dovlecel care au ramas netaiate impreuna cu sosul din lapte si smantana si apoi adauga-le peste dovleceii caliti in tigaie. Unge o tava cu ulei de masline, presara putin parmezan si toarna preparatul. Presara si peste dovlecei parmezan. Introdu tava la cuptorul incalzit in prealabil si las-o la foc tare 20-25 de minute.
Daca dovleceii nu sunt pe placul tau, poti sa-i inlocuiesti cu vinete si sa respecti intocmai aceeiasi pasi. Vei fi incantata sa te bucuri de un preparat rapid, extrem de gustos.