Prajituri cu fructe – trei retete delicioase irezistibile pe care trebuie sa le faci!
Cuprins
Prajituri cu fructe – trei retete delicioase irezistibile pe care trebuie sa le faci. Tort cu mango și cremă de brânză – un gust rafinat
Ingrediente (12 porții):
Aluat: •2 ouă •50 g zahăr •50 g făină •1 linguriță praf de copt •25 g migdale măcinate
Umplutură: •6 foițe de gelatină •3 fructe de mango coapte •1 portocală •50 ml suc de portocale •350 g cremă de brânză •100 g zahăr •150 ml frișcă
Preparare:
1. Încingeți cuptorul la 200ºC. Bateți ouăle și zahărul spumă. Încorporați făina, praful de copt și migdalele. Puneți amestecul rezultat într-o formă de sufleu (Ø 24 cm), coaceți-l cca. 15 minute, apoi lăsați-l să se răcească.
2. Înmuiați gelatina. Curățați 2 fructe de mango, îndepărtați-le sâmburii și tăiați fructele bucăți. Spălați portocala cu apă fierbinte, radeți-i coaja și pasați-o laolaltă cu bucățile de mango. Stoarceți gelatina și dizolvați-o în sucul de portocale, ușor încălzit. Adăugați-o, împreună cu zahărul și crema de brânză, în piureul de fructe. Încorporați frișca bătută și lăsați crema rezultată la rece până începe să se închege. Tăiați blatul orizontal, în jumătate. Închideți partea de jos într-un inel de tort. Întindeți jumătate din cremă, adăugați al doilea blat, apoi restul de cremă și lăsați tortul cca. 3 ore la rece. Curățați portocala și fructul de mango, apoi tăiați-le rondele. Ornați tortul cu ele.
Rulou cu piersici
Ingrediente (10 porții):
Blat: • 5 ouă • 1 vârf de cuțit de sare • 120 g zahăr • 125 g făină • 1/2 linguriță praf de copt • 1 pachețel zahăr vanilinat
Umplutură: • 400 g piersici (cutie) • 125 g physalis • sucul și coaja rasă de la o jumătate de lămâie • 75 g zahăr pudră • 500 ml frișcă • 3 pachețele întăritor pentru frișcă
Preparare:
1. Încingeți cuptorul la 200ºC. Separați ouăle. Bateți albușurile și presărați sarea. Bateți gălbenușurile cu zahărul. Amestecați făina cu praful de copt și încorporați-o împreună cu zahărul vanilinat în amestecul cu gălbenuș. Adăugați și spuma de albușuri. Întindeți uniform aluatul rezultat pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Coaceți-l 8-10 minute. După aceea, răsturnați-l pe un șervet de bucătărie umed, îndepărtați-i hârtia pentru copt și rulați blatul cu ajutorul șervetului. Lăsați-l apoi să se răcească.
2. Scurgeți piersicile și îndepărtați coaja fructelor de physalis. Tăiați fructele mărunt și amestecați-le cu sucul și coaja de lămâie, apoi cu zahărul pudră. Bateți frișca bine, adăugați treptat întăritorul pentru frișcă și încorporați-o în amestecul de fructe.
3. Derulați blatul, întindeți fructele cu frișcă și lăsați o margine liberă. Rulați prăjitura și lăsați-o o oră la rece. Presărați-o cu zahăr pudră.
Tort cu lămâi verzi
Ingrediente (12 porții):
Blat: • 125 g biscuiți cu portocale • 75 g unt
Cremă: • 7 foițe de gelatină • 4 lămâi verzi • 3 ouă • 120 g zahăr • 250 g piure de mango • 250 ml frișcă • 1 mango copt
Ornament: • 150 ml frișcă • 1 pachețel zahăr vanilinat • 75 g nucă de cocos
Preparare:
1. Fărâmițați biscuiții. Topiți untul și amestecați-l cu biscuiții. Puneți amestecul rezultat într-o formă de sufleu (Ø 26 cm) și apăsați ușor. Lăsați-l cca. 30 de minute la rece.
2. Pentru cremă, înmuiați gelatina. Spălați lămâile cu apă fierbinte, curățați-le coaja și stoarceți-le. Separați ouăle. La bain-marie bateți gălbenușurile cu 60 g zahăr și sucul de lămâie. Stoarceți gelatina și dizolvați-o aici, amestecând continuu. Amestecați piureul de mango și coaja de lămâie. Încorporați-l în crema de ou și păstrați-o la rece. Bateți frișca. Curățați fructul de mango și tăiați-l cuburi. Încorporați-l în cremă, împreună cu frișca. Bateți albușurile și turnați zahărul în ploaie. Când crema începe să se închege, încorporați și acest amestec.
3. Închideți blatul într-un inel de tort, întindeți crema și lăsați prăjitura cca. 4 ore la rece. Îndepărtați inelul de tort. Bateți frișca cu zahărul vanilinat și întindeți-o pe tort, vălurit. Ornați tortul cu nucă de cocos răzuită.