27 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCele mai periculoase lucruri pentru animalul tau de companie ce se gasesc...

Cele mai periculoase lucruri pentru animalul tau de companie ce se gasesc in casa

Un animal de companie este o responsabilitate mare ce presupune mai mult decat hranirea si plimbarea acestora. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca nu exista pericole pentru animalul tau in casa sau in viata ta.

Noi am pregatit o lista cu cele mai periculoase lucruri pentru animalul tau de companie.

1. Pizza
Unele toppinguri de pizza sunt periculoase pentru animalele de companie, în special usturoiul, ceapa ?i brânza. Unele brânzeturi sunt bune pentru animalele, dar cea frecvent utilizata în pizza este întotdeauna bogata în lactoza, care poate fi daunatoare pentru animalul tau de companie. Sodiumul din pizza este un alt pericol care poate fi fatal pentru animalul tau de companie.

2. Pastilele
Lista pastilelor care ar trebui intotdeauna sa fie tinute departe de prietenii nostri cu 4 picioare continua si continua. În general, orice medicament care contine acetaminofen, cum ar fi Tylenol, este periculos. Acest medicament provoaca leziuni hepatice la câini sau anemie la pisici si poate fi letala pentru cei din urma.

Sfat: Pastreaza-ti intotdeauna pastilele in borcane cu capac, astfel incat animalul dvs. de companie sa nu poata ajunge la medicamentul periculos. Daca iti scapi vreodata pilulele, asigura-te ca le gasesti si ca le arunci inainte sa le gaseasca animalul tau.

Citeste si:  Motivul pentru care nu este bine sa porti sutien! Renunta la el definitiv

3. Ciocolata, cafea, cafeina
O ceasca de cafea si o bucata de ciocolata ar putea fi vitala pentru diminetile dvs., dar ele se pot dovedi fatale pentru animalul dvs. de companie. Toate aceste produse contin o substanta otravitoare pentru animalele de companie numita metilxantina (gasita in seminte de cacao).

Consumul poate provoca gâfâieri, varsaturi, convulsii si chiar moarte. Daca observati oricare dintre aceste simptome sau suspectati ca animalul dvs. de companie are o cantitate mare de ciocolata, sunati imediat veterinarul.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: