30 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăDIETECele mai bune momente pentru a mânca carbohidrați, fără să te îngrași

Cele mai bune momente pentru a mânca carbohidrați, fără să te îngrași

Suntem bombardati zilnic cu informații potrivit cărora consumul de carbohidrați este nociv și cauzează îngrășare. De fapt, lucrurile nu sunt tocmai atât de simple.

Astfel, organismul uman are nevoie de nutrienți de toate tipurile pentru a funcționa în condiții optime. Asta înseamnă că implicit are nevoie și de carbohidrați, pentru că aceștia au și efecte pozitive asupra organismului.

Iată doar câteva dintre efectele pozitive ale carbohidraților asupra organismului:

  • Creierul are nevoie de carbohidrați ca să funcționeze la capacitate maximă. De ce? Pentru că creierul „trăiește” cu glucoză, iar carbohidrații sănătoși, cei cu eliberare treptată, conțin glucoză. Dacă nu oferi creierului suficientă glucoză, capacitatea de gândi, capacitatea de a învăța și cea de a-ți aminti unele lucruri scad, pentru că neurotransmițătorii din creier nu primesc suficientă glucoză de sintetizat.
  • Carbohidrații sănătoși din fructe și din legume, mai ales, conțin și fibre, iar acestea ajută la reducerea balonării și la buna funcționare a întregului sistem digestiv.
  • Majoritatea carbohidraților sănătoși conțin triptofan, o substanță care contribuie la producția de serotonină, hormonul stării de bine, al fericirii, la nivelul creierului. Fără triptofanul din carbohidrații buni, nivelul de serotonină scade, fapt care predispune individul la tristețe, la stări depresive, generându-i și probleme de somn. Lipsa triptofanului, pe fondul eliminării carbohidraților în timpul curelor de slăbire, este ceea ce ne face să fim morocănoși.
  • Pentru organismul uman, carbohidrații sănătoși sunt ceea ce reprezintă combustibilul pentru mașină. Este sursa noastră de energie, iar dacă reduci semnificativ sau elimini carbohidrații din alimentație, îți privezi, practic, organismul de acest „combustibil” vital. Acesta este motivul pentru care te simți lipsit de vlagă.
Citeste si:  Kate Upton, despre cum reuseste sa aiba dieta sanatoasa in timpul sarcinii! A dezvaluit la ce truc apeleaza

Consumul excesiv va duce cu siguranță la îngrășare.

Așa că, potrivit ultimelor studii în materie de nutriție, este indicat să cunoști care sunt momentele în care este cel mai indicat să consumi carbohidrați, fără să te îngrași.

  1. Este indicat să consumi carbohidrați la micul dejun. Consumul de carbohidrați la micul dejun este indicat, pentru că aceștia vor oferi o sursă de energie organismului pe o perioadă lungă și totodată vor ajuta digestia.
  2. Este indicat să consumi carbohidrați înainte de antrenamentele de tip cardio. Motivul este similar cu cel menționat mai sus, având în vedere că aceștia vor oferi organismului sursa de energie necesară pentru depunerea efortului.
  3. Este indicat să consumi carbohidrați, dar nu în exces, dacă depui un efort intelectual destul de mare. Atunci creierul practic „se hrănește” cu carbohidrați.
  4. Este indicat să consumi mai mulți carbohidrați în anotimpul rece, pentru a suplimenta energia organismului și a te simți energic.
  5. Nu în ultimul rând, carbohidrații pot ajuta în menținerea sănătoasă a inimii.
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: