19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETECel mai mare beneficiu adus sanatatii de nuci și de uleiul de...

Cel mai mare beneficiu adus sanatatii de nuci și de uleiul de masline. Incredibil!

Nucile si uleiul de masline extravirgin scad riscul producerii infarctului, a atacului vascular-cerebral si reduc frecventa deceselor din cauze cardiace cu mai bine de o treime.

Un studiu efectuat in Spania asupra peste 7.400 de persoane cu varste cuprinse intre 55 si 80 de ani, toti fumatori, supraponderali si diabetici, arata ca nucile si uleiul de masline extravirgin aduc beneficii esentiale sanatatii, chiar si in cazul celor suferinzi de diverse afectiuni.

Nucile si uleiul de masline si-au dovedit cel mai bine eficienta in ceea ce priveste prevenirea problemelor cardio-vasculare. Studiul publicat in revista de specialitate „New England Journal of Medicine” arata, totodata, ca dieta mediteraneana este cel mai bun stil de alimentatie pentru inima si circulatie.

Desi au fost realizate numeroase alte studii care vizau efectele alimentatiei bazate pe grasimi bune asupra sistemului circular-vascular, cercetarea efectuata in Spania este prima care are ca subiecti persoane supraponderale, diabetice si fumatoare – grupul cu cel mai mare risc de infact, de atac vascular-cerebral si in randul caruia se inregistreaza cea mai mare rata de deces din cauze cardiace.

Practic, cei peste 7.400 de persoane participante la studiu au fost monitorizate pe parcursul a cinci ani, timp in care au adoptat dieta mediteraneana, bazata pe fructe si pe legume si pe cel putin trei mese cu peste pe saptamana. Totodata, in regim a fost inclus si un pahar de vin pe zi. Insa cei 7.400 de oameni au fost impartit in doua grupe. Un grup a adoptat dieta mediteraneana, care contine ulei de masline, iar celalalt grup dieta mediteraneana completata cu nuci.

Rezultatul a fost urmator: pe parcursul celor cinci ani de studiu, din peste 7.400 de oameni doar 288 au suferit un „episod” problematic, de timpul infarctului, al atacului vascular-cerebral sau al decesului pe motiv cardiace.

Cum a slabit Nicoleta Voica 10 kilograme in 3 saptamani!

In randul celor 288 de oameni cu incidente, procentul celor care urmau dieta mediteraneana clasica si au avut probleme a fost mai mare decat al celor care mancau mediteranean, dar adaugasera si nuci in alimentatia de zi cu.

Alimente recomandate pentru o piele radianta

Dupa confruntarea tuturor datelor si analizelor, oamenii de stiinta au concluzionat ca cel mai sigur mod de a te projeta in fata problemelor cardio-vasculare, chiar daca ai deja diabet, esti supraponderal si fumezi, este dieta zilnica ce contine ulei de masline si nuci.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: