Toamna este, fara doar si poate, sezonul in care iti doresti sa mananci preparate din fructele si legumele delicioase, din care se pregatesc si conserve pentru iarna. Daca ai ramas in pana de idei sau pur si simplu iti doresti sa incerci ceva nou iti propunem sa gatesti vinete la cuptor.
Se fac repede, sunt delicioase si ai nevoie de doar cateva ingrediente suficient de ieftine si la indemana oricui.
Citeste si: Cum se coc vinetele corect. Cele mai simple trucuri ca sa le cureti mai usor
Cea mai simpla reteta de vinete la cuptor
Cand te gandesti la vinete, prima data iti vin in minte delicatese precum salata de vinete sau zacusca. Insa, aceasta leguma este cu mult mai versatila. Astazi iti prezentam o varianta mai simpla de vinete la cuptor, care sunt foarte usor de facut.
Lista de ingrediente:
– o vanata mare sau doua mici
– 500 g rosii in bulion
– o ceapa alba
– doi catei usturoi
– doua linguri ulei
– sare
– piper
– verdeata pentru servit
Citeste si: Delicios si rapid de gatit! Vinete evantai, cu mozzarella si rosii
Mod de preparare:
Pentru a gati acest preparat tot ce trebuie sa faci este sa speli vanata si sa o tai rondele, dupa care sa presari sare si sa o lasi timp de zece minute ca sa-si lase sucul. Intre timp, taie ceapa sub forma de solzisori si mai apoi piseaza usturoiul.
Sterge vinetele de sucul lasat cu ajutorul unui prosop din hartie, iar mai apoi unge-le cu ulei si usturoi si aseaza-le intr-o forma de cuptor.
Se presara sare si piper, iar mai apoi se toarna continutul unei cutii de rosii in bulion si se da la cuptor pentru 25 de minute. Se serveste cu verdeata, dupa gust, conform Retete Practice.
Extra tips: Daca adori si alte legume, precum dovlecei sau ardei grasi poti sa-i adaugi, pentru un plus de savoare.