23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICe vrea copilul tau adolescent sa stii si ce nu

Ce vrea copilul tau adolescent sa stii si ce nu

Pot fi inchisi in ei, pot tine secrete si sa iti vorbeasca urat, insa asta nu inseamna ca nu au nevoie de tine. Iata ce cred expertii ca vor copiii tai sa stii.

Vor sa ii intrebi cum le-a fost ziua
Chiar daca raspunsul este unul sec si lipsit de entuziast, adolescentii isi doresc ca parintii lor sa fie interesati de ziua lor.

Vor sa ii intrebi despre prietenii lor
Adolescentii vor ca parintii lor sa fie curiosi despre prietenii lor si cine sunt. Este important pentru parinti sa realizeze ca este ceva natural ca acele prietenii sa fie centrul atentiei lor. Trebuie sa isi aminteasca cat de importante erau prieteniile pentru ei cand erau adolescenti si cum nu dadeau importanta familiei.

Iti respecta opinia
Chiar daca nu o spun, copiilor tai le pasa ce gandesti. Majoritatea adolescentilor isi admira parintii si sunt atenti la ce fac, asa ca incearca sa fii un model pentru copiii tai. Uneori chiar si ceva simplu ca respectarea vitezei legale este importanta pentru a-i da un bun exemplu copilului tau.

Nu stiu mereu de ce fac anumite chestii
Creierul continua sa se dezvolte pana la varsta de 25-26 de ani, iar ultima parte care se dezvolta este cea care se ocupa de planificare, logica si rationament. Asta explica multe despre deciziile impulsive ale adolescentilor si de ce nu stiu de ce fac anumite lucruri.

Citeste si:  Poze comice cu bebelusi

Stiu tot ce se intampla in casa
Majoritatea adolescentilor spun ca stiu mai multe despre familie decat cred parintii. Daca parintii intampina dificultati in mariaj, adolescentii sunt capabili sa observe acest lucru. Exista foarte putine secrete in casa.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: