19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCe trebuie sa stii despre responsabilitatile nasilor fata de fini!

Ce trebuie sa stii despre responsabilitatile nasilor fata de fini!

Faptul ca nasii sunt parintii spirituali ai mirilor nu este niciun secret pentru nimeni, insa acestia sunt, fara doar si poate, un ajutor real pentru miri, fapt pentru care trebuie alesi cu multa intelepciune.

De obicei, nasii erau cei de botez ai mirelui ori ai miresei, insa acum, acestia sunt, de obicei, alesi din prietenii apropiati ai cuplului, care au fost deja cununati religios.

Inca din cele mai vechi timpuri exista traditia ca nasa trebuie sa rupa turta miresei, dar si sa aleaga impreuna rochia de mireasa si voalul, pe care ulterior il va aseza pe capul finei. Ea este prezenta la gatitul miresei, fapt pentru care nasa are datoria sa rupa turta deasupra capului acesteia.

De cealalta parte, nasul este responsabil pentru condusul miresei la altar. De aceea, daca tatal ei lipseste, din diferite motive, el o va conduce la altar si, de asemenea, le vor pune verighetele pe degete si le vor lua cununiile de pe cap.

In ceea ce priveste responsabilitatile nasilor, ei sunt cei care le vor cumpara lumanarile de cununie, pe care le vor tine de o parte si de alta a mirilor, acestea simbolizand calea pe care vor merge tinerii proaspat casatoriti.

Cand petrecarea de nunta s-a terminat, nasa va scoate valul miresei si ii va pune pe cap o basma, cumparata tot de ea, apoi ii va da o oglinda sa se priveasca. Nu in ultimul rand, nasii vor oferi atat cadouri in bani finilor, dar si in obiecte utile pentru casa.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: