5 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATECe trebuie sa stii despre imbratisari! Care sunt beneficiile acestor atingeri pentru...

Ce trebuie sa stii despre imbratisari! Care sunt beneficiile acestor atingeri pentru sanatate

Se spune ca foarte putine persoane cunosc puterea incomensurabila a unei imbratisari, insa oamenii de stiinta au efectuat studii pe acest subiect si au ajuns la concluzia ca opt imbratisari pe zi pot fi extrem de benefice pentru sanatate.

Mentine inima sanatoasa

Conform oamenilor de stiinta, imbratisarea activeaza oxitocina, un hormon care te face sa te simti mai bine si, mai mult de atat, se pare ca reduce stresul, intrucat elibereaza tensiunea si transmite creierului mesajele de calmare.

Este esentiala pentru bebelus

Se spune ca imbratisarile sunt esentiale pentru dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a bebelusilor, fapt pentru care acestia ar trebui sa fie atinsi zilnic, ca sa se transforme in adulti echilibrati.

Chiar si adultii au nevoie de imbratisari, intrucat pot combate sentimente de singuratate care sunt foarte apasatoare odata cu inaintarea in varsta.

Conform unui experiment cu totul si cu totul inedit, ce a fost efectuat pe soareci, cobaii batrani injectati cu oxitocina au regenerat musculatura. Asadar, imbratisarile ajuta si din punct de vedere fizic, asa ca n-aveti niciun motiv pentru a va rasfata oamenii dragi cu cel putin o imbratisare pe zi.

Potrivit oamenilor de stiinta, o imbratisare de 20 de secunde ajuta la sedimentarea relatiilor, intrucat acestea devin mai puternice si mai frumoase si, ba mai mult, intareste sistemul imunitar si reduce stresul.

Citeste si:  Alimente de mancat atunci cand suferi de eczema

Imbratisarile reduc, printre altele, durerea, depresia si anxietatea si, de asemenea, provoaca stimulari psihice si fiziologice pozitive, atat celor care imbratiseaza, cat si celor imbratisati.​

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: