25 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCe trebuie fiecare tata sa isi invete fiul

Ce trebuie fiecare tata sa isi invete fiul

Desi multe persoane sunt de parere ca mamele joaca cel mai important rol in educatia unui copil, exista anumite lucruri pe care doar un tata le poate face mai bine.

Gandeste asa: Mai intai, baietelul este sub supravegherea educatoarelor de la grădiniță, apoi merge la scoala unde 90% din profesori sunt femei. Copilul este inconjurat mereu de femei si ii lipseste educatia oferita de un barbat.

Noi ne-am decis sa iti aratam ce lucruri ar trebui sa invete de la un barbat.

1. Explica-i cat de important este sa stie cum sa castige si cum sa piarda
Pe langa prieteni cine este cea mai buna companie a unui copil cand vine vorba de competitii si jocuri? Tatal, bineinteles. Pe aceasta cale isi antreneaza calitatile masculine. Prin intermediul acestor jocuri, copilul va simti gustul victoriei si va realiza cat de mult trebuie sa munceasca pentru a castiga.

Pentru tata, aceste jocuri sunt o oportunitate excelenta de a-i explica fiului sau ca esecurile sunt inevitabile. Daca te impiedici, trebuie sa te ridici si sa continui. Nu este nimic rusinos intr-o pierdere.

2. Cum sa se comporte cu femeile
O mama ii poate spune fiului sau cum sa se poarte cu o femeie, dar doar tatal ii poate arata asta prin propriul exemplu. Nu de pe internet, nu de la prieteni, de la tata. Ia-ti fiul cu tine atunci cand mergi sa cumperi flori pentru mama lui. Mergi cu el la magazin si vorbeste politicos cu casiera pentru ca acesta sa nu ezite sa comunice cu femeile necunoscute.

Citeste si:  Problema care dă bătăi de cap la milioane de oameni a fost soluționată de un puști de 13 ani!  

3. Purtati o conversatie despre iubire ca de la barbat la barbat
Acest punct este in stransa legatura cu cel de mai sus. Lasa-ti fiul sa invete despre acest sentiment prin conversatii ca de la barbat la barbat atunci cand vine momentul. Pentru un adolescent, acesta poate fi un cadou de valoarea daca tatal lui ii povesteste despre prima lui iubire si primele intalniri. De asemenea trebuie sa ii explice ca nu trebuie sa se grabeasca si ca este mai bine sa astepte fata potrivita pentru a simti acea scanteie.

4. Invata-l cum sa lupte pentru el insusi
Un tata este singurul care isi poate invata fiul cum sa fie puternic si ferm, sa lupte pentru el insusi si pentru ce este corect.

5. Ajuta-l sa isi gaseasca propria perspectiva asupra vietii
Nu trebuie sa faci nimic special aici. Trebuie doar sa fii acolo pentru el din cand in cand si sa vorbesti cu el. Copilul trebuie sa inteleaga ca nu exista doar mama in viata lui. Parintii trebuie sa fie unul de partea celuilalt cand vine vorba de educatie, insa in ceea ce priveste viziunea asupra lumii, gandirea lor poate fi diferita. Este absolut normal. Cu ajutorul tatalui, copilul va vedea ca exista mai multe pareri cu privire la acelasi lucru si va invata sa analizeze totul din propriul punct de vedere.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: