Va prezentam o reteta delicioasa, care a fost pregatita in cadrul emisiunii „Mama mea gateste mai bine” – Tocăniță de măruntaie de pui și mămăliguță
Timp de pregatire: 45 minute
Ingrediente (4 portii):
Ficatei si inimioare de pui 1,2 kg
Ceapa 1.6 kg
Ardei (rosu si verde) – 3 – 4 buc
Usturoi 2 – 3 catei
Suc de rosii 400 ml
Ulei 100 ml
Sare, dupa gust
Piper dupa gust
Patrunjel
Malai 600 g
Branza de telemea si cascaval 50 g
Mod de preparare:
TOCANITA DE MARUNTAIE DE PUI
- Maruntaiele de pui se rumenesc la tigaie cu ulei incins.
- Se adauga ceapa taiata julienne si se soteaza.
- Se adauga ardeiul taiat feliute subtiri, sare, piper si sucul de rosii.
- Se lasa la fiert la foc mediu pentru 20 de minute.
- Inainte de a opri focul, cu 2 – 3 minute, se adauga cateii de usturoi tocati marunt.
- La final se adauga patrunjelul tocat.
MAMALIGA
- Se pune la fiert apa impreuna cu sare si ulei.
- Cand apa incepe sa fierba, se reduce temperatura focului si, amestecand constant cu telul, se toarna in ploaie si se incorporeaza malaiul.
- Se reduce focul la minim si se amesteca timp de aproximativ 5 minute.
- Dupa ce se opreste focul mamaliga se poate pune in forme.