18 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe spune urina despre sanatatea ta

Ce spune urina despre sanatatea ta

De fiecare data cand trebuie sa mergi la toaleta poti invata ceva despre sanatatea ta. Urina ta poate spune multe despre corpul tau. Modul in care miroase, culoarea si frecventa urinarii pot spune multe despre sanatatea ta.

Cel mai important este faptul ca nuantele urinei dvs. pot varia de la nuante diferite de galben cu culori ciudate, cum ar fi albastru, verde si chiar maro.

Ce spune culoarea urinei tale despre sanatatea ta?

1. Urina limpede sau transparenta – poate indica cantitati excesive de apa in organism. Daca urina incepe sa arate ca apa, este timpul sa renunti la baut apa.

2. Galben deschis – Aceasta este culoarea normala a urinei. Inseamna ca esti bine hidratata si sanatoasa.

3. Galben transparent – Aceasta culoare este putin mai inchisa, dar tot normala. Poate indica faptul ca ai mancat ceva ce inchide urina la culoare sau ca trebuie sa bei putin mai multa apa.

4. Galben inchis – Aceasta culoare poate fi putin mai inchisa, dar tot indica o stare clinica sanatoasa. Este recomandat sa bei mai multa apa pentru a ajunge la o nuanta de galben deschis.

5. Miere- Asta indica o oarecare deshidratare sau afectiune a ficatului. Bea multa apa, iar daca problema persista, discuta cu un doctor.

Citeste si:  Înjuratul face bine la sănătate! Iată 5 motive

6. Roz spre rosu – Poti avea o urina rosiatica daca mananci ceva foarte pigmentat, cum ar fi sfecla sau fructele de padure. Daca nu ai mancat nimic cu un pigment inchis la culoare, asta indica sange in urina.

7. Portocaliu – Urina portocalie poate fi cauzata de snackurile acoperite de coloranti. De asemenea poate insemna lipsa apei in corp si deshidratare. Urina portocalie poate semnala probleme ale bilei sau ale ficatului. De asemenea exista anumite medicamente care transforma urina. Intotdeauna consulta un doctor daca experimentezi probleme cu urina.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: