22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe spune pozitia capului despre starea ta de spirit

Ce spune pozitia capului despre starea ta de spirit

Indiferent cat ne chinuim sa ne ascundem trairile, starea noastra de spirit este, mai mereu, dezvaluita de modul in care ne tinem capul, o mica inclinare a acestuia facand diferenta intre un moment de buna dispozitie si unul de tristete.

O cercetare efectuata recent la Laboratorul Sequence Production din cadrul Universitatii McGill din Canada arata faptul ca dispozitia fiecarui om este dezvaluita de modul in care isi tine capul, indiferent de stradaniile depuse pentru a ascunde anumite sentimente/trairi.

Buna dispozitie, starea neutra si tristetea pot fi citite nu neaparat pe chip, si „pe cap”. Echipa de cercetatori condusa de Steven Livingstone de la universitatea canadiana a descoperit ca atunci cand suntem binedispusi tinem barbia mai sus, cand avem o starea neutra de spirit ne uitam drept inainte fara nicio inclinare, iar cand suntem tristi bagam barbia usor in piept.

Chiar daca incercam sa ne ascundam supararea cu un zambet sau o gluma, pentru cei cu o buna capacitate de analiza este evident ca suntem tristi pentru ca, chiar si zambind, ne tinem capul inclinat usor in fata, cu barbia orientata spre piept.

Acest tip de comportament total involuntar este prezent mereu atat la femei, cat si la barbati.

„O inclinare usoara a capului este un indicator exceptional al adevaratei stari de spirit”, a concluzionat Joe Navarro, specialist in limbajul corporal, precizand ca noi toti transmitem mult mai multe prin felul in care stam, in care ne tinem mainile, umerii, picioarele, capul decat prin ceea ce scoatem pe gura.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: