22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEAlimente de consumat pentru artere mai curate

Alimente de consumat pentru artere mai curate

Arterele joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii noastre. In esenta, arterele sunt vase de sange care alimenteaza sange oxigenat din inima catre alte parti ale corpului. Artera este realizata din trei straturi diferite, si anume:

– cel mai intim strat numit intima

– stratul de artera care regleaza presiunile mari din inima numite medii

– tesutul conjunctiv care functioneaza in principal pentru a conecta tesuturile din apropiere la artere numite adventitia

Aorta este cea mai mare artera si este alcatuita dintr-o retea larga de arteriole sau artere si capilare mai mici; care se extind in tot corpul. Peretii arteriali interiori netezi si circulatia eficienta sunt doua caracteristici distincte ale arterelor sanatoase.

Iata cateva alimente care curata si ajuta la mentinerea arterelor sanatoase:

1. Avocado

Studiile medicale indica faptul ca avocado este puternic in scaderea nivelului colesterolului rau in sange. Asa cum am mentionat mai devreme, nivelurile ridicate de LDL sau de colesterol rau conduc la acumularea de placi. Consumul regulat de avocado este, de asemenea, cunoscut pentru a stimula HDL sau niveluri bune de colesterol in sange.

2. Ulei de masline

Compusii gasiti in uleiurile de masline sunt bogati in antioxidanti numiti polifenoli si grasimi monosaturate. Combinati antioxidantii cu acizi grasi sanatosi care dau efecte pozitive nivelului de colesterol, dupa cum reiese din reducerea colesterolului rau sau a nivelurilor LDL si cresterea nivelului de colesterol sau HDL. Consumul de ulei de masline poate reduce semnificativ sansele de acumulare a placii.

Citeste si:  Mituri despre hidratare

3. Usturoi

Includerea usturoiului in dieta este o modalitate naturala, sigura si eficienta de a curata arterele. Consumul regulat de usturoi poate preveni intarirea aortei, cea mai mare artera din corp. Ba mai mult, acesta imbunatateste in mod regulat sanatatea arteriala generala.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: